Lite bilder från jobb…

Jag har arbetat med en ICA-butik uppe i Gällivare. Syftet var kortfattat att utveckla kundkommunikationen och göra butiken mer personlig och nära. Nära kunderna, kommunen, personalen och naturen.

Miljötänk har varit en röd tråd genom hela mitt arbete och förutom rena förbrukningsvaror som skruv och färg så är allt material återbruk.

Till PANT och ÅTERVINNING; Här valde jag att göra en taklampa som  istället för kristaller pryds av pantflaskor. Skyltarna är handmålade, brända i kanterna och är gjorda av spillmaterial från sängtillverkning.

panta pantalampa nära

 

Till KUNDOMRÅDET/FIKADELEN vid kassorna har jag handlat möbler på second hand om målat upp dem i tre kulörer – naturlig svart, en grå/turkos och en skiffergrå. Jag gjorde stora lådor som jag lät aspgrenar i olika färger stå i och agera som ”skärmväggar”. Lådorna och väggen är virke från en gammal terass. Det fantastiska med gammalt virke är att det är så mycket  vackrare än nytt virke någonsin kan bli, och det är alltid en sådan känsla av tillfredsställelse då man kan skapa någonting nytt av någonting kasserat. Lamporna är egen design och tillverkning. Plåten är återvunnen och sälgen kommer från röjning av egen skog hemma på gården. Den tredje lampan är av mattrasor.

 

fikadel innan

fikadel efter

lampa lampa2

 

Vid SJÄLVSCANNINGEN valde jag att ta en bild som fototapet. Järnvägen tänker jag är hela samhällets aorta, det är med den som gruvdriften kom igång på allvar. Jag gjorde också nya skyltar till betalningsstationerna.

 

betala själv innan betala själv efter

 

Sedan gjorde jag en till fototapet, ett gäng skyltar och bilder och fixade kundtoaletten lite trevligare. Men ni fick en liten inblick i vad jag pysslat med på jobbet :)

Jag behöver väl inte säga att jag hade vansinnigt roligt…